The role of teachers in the 21st century - Ujlakyné Szucs, Éva (Sens public)

(untitled) (Département des littératures de langue française, 2009)
A XXI. század elejének változó világában a közoktatás is folyamatosan változik. A változások részeként megváltozik az oktatás és az iskolák szerepe a társadalomban, és ezzel együtt a pedagógusok szerepe is.Dolgozatomban azt vizsgálom meg, hogy a társadalom új kihívásai és elvárásai az oktatással és a pedagógusokkal szemben hogyan alakítják át az iskolát modern célokkal és szerveződéssel bíró intézményekké. Megvizsgáljuk az “ideális” tanár jellemző tulajdonságait a szakirodalom és egy felmérés segítségével. A felmérés során  nyelvpedagógusok nyilatkoztak arról, hogy milyen szakmai céljaik és szükségleteik vannak a jövőre nézve. Végül a pedagógus tudásának új alkotóelemeit vitatjuk meg és tárjuk fel.