Kinguneq Ciunerkiurluku: Nunalget Elakengaliuryarait, Ayagyuat Ilagauciat, Paitait-llu Kuinerrami Alaska-mi - Hillerdal, Charlotta; Watterson, Alice; Williams, M. Akiqaralria; Alaskuk Strunk, Lonny; Nalikutaar Cleveland, Jacqueline (Études Inuit Studies)

(untitled) (Centre interuniversitaire d’études et de recherches autochtones (CIÉRA), 2022)
ArcaqalriitKuinerrarmiut kinguvrita ayagniuskiit Tegganrita-llu cingumakiit Nunallermek Elakengaliuryaranek Caliarat [Nunalleq Archaeology Project] Yup’igni Alaska-rmiuni ayuqaitellruuq ayagniatni 2009-aami. Tuakenirnek nakmiin nunameggni caliamegteggun qulen allrakut cipluki elakengaliuryararluteng elakengengnaqellrianek, elakenganek yuvrilrianek, kangingnaurvigteggun qelkilrianek, 2018-aarnirnek-llu nunameggni elakengellmeng tamalkuita qellekviatnek.Elakengaliurtet Nutemllaat-llu Kinguvrita caliaritnek qanemcini Tegganret kinguvarturtet-llu arcaqaketuit. Tau͡gaam tamakut calillgutkuciat man’a engelkarrluku arcaqaqapigcaaqengraan Nunallermek caliaratnun, makuni eneqakaput ayagyuat anglillret Caliarat maliggluku, maa-i-llu elakengat tapeqluki paitaqsagutellruluki. Makuni igani qalarutkaput Nunallermek Elakengaliuryaranek Caliarata agtuumaciat nunalget paitaitnun, mumiggluku-llu nunalget ilagautellermegteggun elakengaliuryaranun agtuumaciat, atunem-llu yugnun paivtellerkiullrat. Qulen allrakut cipluki iluatni murilkelput umyuangcautekenqegcaarluki, qaillun-llu tamakucit nunalgutkellriit-llu calillguteksarait kinguvqaarni elluarcaryugngaciatnek.